Les entitats d'educació en el lleure de l'Anoia han convocat per avui una concentració a la plaça de Cal Font de la capital de l'Anoia per reclamar una rectificació de les mesures del Procicat i que es permeti que puguin tornar als esplais, a l'activitat presencial, tots els infants, siguin de l'edat que siguin. Els esplais i caus catalans han estat tancats del del 29 d'octubre.

Els joves monitors dels esplais protesten per les condicions en les que la Generalitat els proposa de treballar amb els infants en aquests moment. L'acte té lloc a 2/4 de 7 de la tarda. La concentració es farà, segons els seus impulsors, seguint totes les mesures sanitàries de distància i ús de la mascareta.

«Creiem que el lleure és segur i necessari i per això aquest dissabte volem sortir a la plaça a reivindicar aquesta tasca educativa que hem estat duent a terme fins ara», asseguren els convocants.

En el manifest que es llegirà aquesta tarda, els monitors indiquen que «l'estiu passat s'havia demostrat que la nostra activitat és segura» i «important, essencial i necessària per a infants, adolescents i joves».

Els joves demanen al govern català que «descongeli el lleure per a totes les edats i tiri endavant mesures que ens permetin seguir duent a terme la nostra activitat de forma presencial els propers mesos».

El joves monitors recorden que l'objectiu dels esplais és el de «formar infants i joves crítics i compromesos amb el món que els envolta a través de l'educació en valors, com ara el feminisme, l'antiracisme i l'antifeixisme. I aprofitant la protesta per les restriccions covid, recorden que la seva és ima tasca altruista i que als diferents municipis no se'ls garanteixen locals, la majoria dels que tenen són insuficients i han de fer la seva activitat a la via pública.