L'Ajuntament d'Igualada inicia un procés per assignar 75.000 euros de pressupost a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana durant el 2022. El dia 16 de març tindrà lloc una sessió informativa sobre el procés participatiu ciutadà. Serà a 2/4 de 8 del vespre i els interessats ho podran seguir en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament d'Igualada. En aquest mateix espai, a través d'un xat obert, es podrà participar en el debat.

Fonts municipals han indicat que, «amb motiu de la capitalitat, a més de l'extensa programació cultural habitual, les activitats culturals es reforçaran amb una partida pressupostària extra que es gestionarà a través d'un procés participatiu on totes les entitats i empreses culturals de la ciutat podran presentar propostes que votaran els mateixos ciutadans».

L'objectiu general que persegueix el procés participatiu és implicar i fer protagonistes les entitats i les empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials d'Igualada, en l'organització de la Capital de la Cultura Catalana al 2022. A més, també es vol generar una programació cultural adequada on totes les entitats i empreses culturals d'Igualada tinguin opcions a participar i on sigui la ciutadania la que decideix.

El procés participatiu s'iniciarà al mes d'abril amb la presentació de propostes de les entitats i empreses culturals, durant el mes de maig es farà la valoració tècnica de les propostes presentades per part d'una comissió tècnica i del 28 de juny a l'11 de juliol la ciutadania podrà votar les propostes que s'executaran durant el 2022. Cada projecte podrà tenir un cost inferior a 15.000 euros i es destinarà una partida màxima de 75.000 euros per cobrir les despeses dels projectes guanyadors del procés participatiu.

Durant la sessió informativa es presentarà la web de la capitalitat, es detallaran les fases del procés participatiu, així com les bases de participació i el calendari previst.