L'Ajuntament de Calaf ha de disposar de nous vehicles per fer la recollida de deixalles amb el nou sistema porta a porta, entre d'altres un porta a porta.

Amb la intenció de fer pedagogia sobre el nou sistema de recollida de la brossa domèstica, l'Ajuntament de Calaf va convocar els ciutadans a la cèntrica plaça dels Arbres, divendres passat, i va mostrar part del material mòbil. La sessió es va aprofitar per resoldre dubtes i informar els veïns dels procediments que hauran de seguir amb la futura implantació de la recollida domiciliària prevista per la primavera.

Un dels elements que va cridar més l'atenció, va ser el nou camió per realitzar la recollida porta a porta, un model Renault D18 amb caixa Olympus de Ros Roca de 8 m de logitud, 2,5 m d'amplada, 3,5 d'alçada i amb capacitat de 16 m3. Aquest vehicle farà la major part de la recollida del municipi i serà l'encarregat de transportar els residus a les diferents plantes de tractament.

També es va mostrar el vehicle utilitari complementari, un cotxe elèctric amb bateries de liti, model Goupil G4 que disposa d'una caixa basculant i té unes mesures de 3,5 m de longitud, 1, 2 d'amplada i 1,9 d'alçada. Aquest vehicle farà la recollida als carrers més estrets pels quals no pugui accedir el camió d'escombraries i s'utilitzarà per a la realització de les tasques pròpies de la brigada.

Els veïns també van poder veure diferents tipus de cubells que s'entregarà de forma gratuïta a totes les llars. Un cubell airejat de 10 litres per a l'orgànica, un de 20 litres per a l'orgànica amb xip, un de 40 litres per al paper i cartró amb xip, i un altre de la mateixa capacitat per per envasos amb xip.