El nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) d'Olesa ha obtingut l'informe favorable de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, un dels informes preceptius durant la tramitació del document. L'alcalde d'Olesa de Montserrat i regidor de Planejament urbanístic, Miquel Riera, ha explicat que, des del novembre de 2018, quan el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment el POUM, el document «ha anat passant per una trentena de departaments de la Generalitat que l'han analitzat des de diferents àmbits i han revisat que s'acompleix amb la normativa vigent». Passats més de dos anys, l'Ajuntament d'Olesa ha rebut els informes preceptius sobre el POUM i cap d'ells implica canvis substancials que retornin el document «a un estat d'aprovació inicial i a repetir el llarg camí de dos anys de revisions i tràmits».

Segons Riera, el Pla urbanísitc «ara és moment que des de l'Ajuntament s'incloguin les apreciacions que s'hagin pogut fet i s'elabori un text refós per fer l'aprovació provisional».

Tot i que són diferents departaments de la Generalitat els que fan avaluació del pla, el document clau és el document ambiental estratègic, que és el que elabora el departament de Medi Ambient. Sobre el POUM d'Olesa de Montserrat, Medi Ambient ha elaborat un informe favorable. Acabat aquest procés, la Comissió Territorial d'Urbanisme ha informat que l'Ajuntament d'Olesa ha de procedir a incorporar els canvis, indicacions i suggeriments que s'hagin proposat per poder avançar cap a l'aprovació provisional.

Miquel Riera ha destacat que «ara és moment de donar la forma final al POUM» i ha explicat que «l'equip redactor ja treballa amb els arquitectes de la Comissió Territorial d'Urbanisme punt per punt totes les indicacions que han arribat per tal de fer el nou text».

Quan estigui redactat el text refós del POUM, que també ha d'incorporar totes les al·legacions acceptades, es presentarà al Consell Assessor Urbanístic (CAU) d'Olesa, i es procedirà a respondre el conjunt de les al·legacions formulades per la ciutadania .