L'Audiència de Barcelona jutjarà a partir de dilluns l'expresident de la Cooperativa de Calaf, Josep Puigpelat, acusat d'un preusmpte delicte d'apropiació indeguda.

Segons el ministeri públic, Puigpelat, com administrador de Cervesa Calamanda -que es va constituir el setembre del 2009 i mai va arribar a tenir activitat- va traspassar, entre el 2009 i el 2010 un total de 353.600 euros d'aquesta societat a la cooperativa de Calaf, que arrossegava importants problemes econòmics, sense que existís cap dependència estatutària entre les dues empreses ni que els traspassos derivessin d'operacions mercantils.

El fiscal considera que l'acusat va cometre un delicte continuat d'apropiació indeguda pel qual li demana una condemna de cinc anys de presó. A més a més, demana que sigui condemnat al pagament d'una multa de 6.600 euros, a raó de 20 euros diaris durant 11 mesos i que indemnitzi Cervesa Calamanda amb 353.600 euros més el interessos legals establerts.

L'any 2011 Puigpelat havia estat denunciat per presumpta mala gestió al capdavant de la Cooperativa de Calaf, que va presentar concurs de creditors, i va arribar a un acord judicial per indemnitzar l'empresa amb 125.00 euros.