L'Ajuntament de Montbui ha iniciat l'estudi per implantar un nou sistema de gestió de residus. Segons explica el consistori, els resultats oficials que l'Agència de Residus va publicar l'estiu del 2020 mostraven que és un dels quatre municipis que pitjor reciclaven de la comarca de l'Anoia, amb un 25% dels residus que recull.

L'equip de govern considera que «cal revertir aquesta tendència, tant per una qüestió de compromís amb el medi ambient com per assolir un nivell de costos assumible per als veïns del municipi». També assenyala que «el sistema de recollida de residus a Montbui ha quedat obsolet, disposem d'un servei molt antic, que difícilment resol les necessitats dels veïns. Cal apostar per un model de futur com els sistemes de recollida porta a porta o contenidors intel·ligents, que garanteixen uns bons nivells de reciclatge». L'estudi, que farà la consultora Vermican, iniciarà els treballs fent enquestes a diferents veïns i a les activitats econòmiques municipals per conèixer la seva generació de residus i els hàbits de gestió.

Amb aquesta informació s'avaluaran diferents alternatives de servei per definir un sistema de gestió òptim per a cada barri del municipi.