23 de abril de 2021
23.04.2021
Regió7

Igualada posa en marxa el procés per a la licitació del futur Campus Salut

L'obra tindrà un cost de 6 milions d'euros, dels quals 2 els aportarà l'Ajuntament i 2 més la Generalitat

22.04.2021 | 16:47
Carlota Carner i Carles Capdevila, durant l'anunci de la licitació

L'Ajuntament d'Igualada ha posat en marxa el procés de licitació del futur Campus Salut. «Aquest és un pas molt important per Igualada que cada vegada és més a prop de veure'l fet realitat», ha apuntat la tinenta d'alcalde, Carlota Carner, en roda de premsa. El projecte executiu enllestit al febrer i consensuat amb la Universitat de Lleida, va ser validat al ple de març. Tindrà un cost de prop de 6 milions d'euros, dos dels quals aportarà l'Ajuntament. A banda, la Generalitat aportarà 2 milions més a través d'una subvenció. Pel que fa als dos restants, properament el govern municipal portarà a aprovació el conveni de l'ajuntament amb la Diputació de Barcelona per la subvenció.

Segons la tinent d'alcalde, aquest nou pas en la construcció del nou Campus Salut significa «la consolidació del projecte d'Igualada com a ciutat universitària, juntament amb els altres projectes que s'han impulsat com el 4DHealth o l'acreditació de l'Hospital d'Igualada com a hospital universitari». A més, ha insistit en l'aposta del consistori «pel coneixement com a motor de creixement econòmic i social, amb la idea que els joves del nostre territori se'ls hi pugui oferir una formació universitària propera i de qualitat, i que es va ampliant any rere any».

Per la seva part, Carles Capdevila, delegat del Rector al Campus d'Igualada, creu que el nou equipament servirà per satisfer «el nombre creixent d'estudiants de l'àmbit de la salut que escullen el Campus d'Igualada per formar-se». Carner ha recordat que al febrer ja es disposava del projecte executiu acabat, amb el programa funcional elaborat de forma conjunta amb la Universitat de Lleida. Al ple de març es va aprovar l'inici de la contractació i a partir d'aquest dimarts ja s'ha publicat la licitació al perfil del contractant.

Per a la tinenta d'alcalde aquest nou pas mostra l'aposta «determinada d'Igualada pel coneixement com a motor de creixement econòmic i social, amb la idea que els joves del nostre territori se'ls hi pugui oferir una formació universitària propera i de qualitat, i que es va ampliant any rere any».

Carles Capdevila, Delegat del Rector al Campus d'Igualada, va valorar molt positivament aquesta notícia i ha explicat que «una instal·lació com aquesta podrà acollir el nombre creixent d'estudiants de l'àmbit de la salut que escullen el Campus d'Igualada per Formar-se».

Capdevila va aprofitar la compareixença per anunciar que el Campus d'Igualada estrenarà el proper curs el Doble Grau d'Enginyeria d'Organització Industrial i ADE. Una bona notícia, ha dit Capdevila, per «augmentar l'oferta de formació i el nombre d'estudiants del Campus d'Igualada fent-lo cada dia més gran».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook