El 90% dels gossos que s'han recollit i atès a la Residència Canina Font Galí de Piera, que dona servei al conjunt de la Conca d'Òdena, han sigut adoptats o han retornat als amos.

Les dades són del període que va des de l'agost del 2018 fins a l'abril del 2021, a partir del moment en què ho ha passat a gestionar la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD). Concretament, un total de 158 animals han passat pel centre, dels quals 87 han pogut retornar amb els seus amos i 54 han estat adoptats. Els 17 animals restants encara romanen a les instal·lacions a l'espera que es puguin identificar i localitzar els seus propietaris, o van ser recollits morts o van perdre la vida a causa del mal estat de salut en què es trobaven.

Des de la Mancomunitat recorden que, en cas de veure un gos abandonat, perdut, ensalvatgit o mort a la via pública, cal trucar a la Guàrdia Urbana del seu municipi que s'encarregarà d'activar el servei de recollida. En cas que l'animal es trobi malferit, la mateixa empresa que fa la recollida s'ocupa de prestar atenció veterinària. Igualment, tots els animals recollits, tant si presenten signes de malaltia com si no, passen una revisió mèdica.

Després de més de dos anys de prestar aquest servei, la Residència Canina Font Galí ha finalitzat ara el contracte i la Junta de la Mancomunitat ha aprovat adjudicar el servei per durant els propers dos anys a l'empresa Caniausa Center SL.

Al servei de la conca

Des de mitjans de 2018 la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena s'ocupa de gestionar el servei de recollida i manteniment d'animals domèstics de companyia abandonats o perduts (bàsicament gossos) dels set municipis que la componen: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

De fet, la MICOD va néixer al 2001 per donar serveis de manera mancomunada als diferents municipis que la integren en diverses matèries. En aquest sentit, té com a objectiu unir esforços i recursos per gestionar serveis d'interès comú en diferents àrees com la promoció econòmica, la igualtat de gènere, serveis d'ocupació, formació i inserció i serveis relacionats amb el medi ambient i la mobilitat, entre d'altres. Enguany celebra els vint anys d'existència.