El grup municipal d'ERC a Igualada, principal grup de l'oposició a l'Ajuntament, ha anunciat a través del seu cap de files i portaveu, Enric Conill, que impulsaran un ple extraordinari i monogràfic sobre habitatge davant el que qualifica d'«irresponsabilitat del govern de Marc Castells en aquest àmbit». Els republicans conviden a la resta de grups de l'oposició, Igualada Som-hi i Poble Actiu, a sumar-se a aquesta petició i «aportar solucions davant el problema greu que tenen moltes persones a Igualada en relació a l'habitatge». De fet, Poble Actiu ja va fer ahir públic que fa costat a Esquerra en la demanda d'aquesta sessió extraordinària i monotemàtica.

Segons els republicans, el govern municipal porta 10 anys absent en aquesta matèria i no ha impulsat cap solució ni política per generar pisos de lloguer accessible per a joves i famílies que ho necessiten.

Per això, ERC planteja aquest ple extraordinari i monogràfic d'habitatge per tal «d'aportar solucions concretes, realistes i efectives davant l'absentisme i passivitat del govern municipal d'Igualada». En aquest sentit des d'ERC apunten que «moltes altres ciutats similars a la nostra estan duent polítiques efectives d'habitatge per tal de generar oportunitats i pisos de lloguer accessibles, però a Igualada això no s'està fent ni s'ha fet en els darrers 10 anys de govern de Marc Castells».

Els republicans afirmen que «hi ha una alternativa a aquest govern d'esquerres, progressista i que té majoria absoluta al ple municipal. Això implica que tenim la força suficient per impulsar i fer efectives mesures concretes en habitatge que serviran per millorar la vida de la gent. Per tant, és responsabilitats de totes aquestes forces polítiques implicar-nos, entendre'ns i fer possible el canvi que Igualada necessita després de 10 anys de política de pa i circ i sense impulsar cap política d'habitatge».

Per la seva banda,els regidors de Poble Actiu han expressat aquest suport afirmant que «si el govern no vol prendre mesures per ajudar a les famílies que tenen dificultats per accedir a un habitatge digne, ho farem des de l'oposició».

Aquesta formació subratlla que la problemàtica de l'accés a l'habitatge «s'està agreujant a causa de la nova crisi que estem patint» i que «cal buscar solucions perquè la gent no es quedi al carrer pel culpa de la falta d'habitatge disponible a la ciutat». En aquest sentit recorden que el 9 d'agost s'acabarà la moratòria de desnonaments i això pot significar que moltes famílies es quedin al carrer.

«No podem esperar a veure què passa o a veure si des de fora ens solucionen el problema. Des de l'ajuntament cal que actuem i que impulsem mesures per ajudar a aquelles famílies que estan passant per dificultats», conclou Poble Actiu.