L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui obrirà un procés participatiu per tal que els veïns del nucli antic decideixin els usos del centre de serveis municipal. El que es pretén és conèixer si els ciutadans veuen convenient reconvertir el consultori mèdic en un nou servei de llar d'infants.

En un context en què l'ocupació de les llars d'infants va a la baixa a causa del fet que hi ha menys naixements a nivell català, un grup de famílies del nucli antic ha reclamat la creació d'un servei de llar d'infants en aquest nucli del municipi, ja que en aquest cas hi ha un bon nombre de nens i nenes. L'Ajuntament no disposa al nucli antic d'altres equipaments, mes enllà del consultori mèdic actual, que estiguin adaptats per poder prestar el nou servei.

Abans de l'esclat de la pandèmia, el consultori mèdic del nucli antic oferia servei a la ciutadania cada 15 dies amb professionals del CAP de Montbui. L'equip de govern valora que aquest espai seria l'equipament més adequat per poder acollir el nou servei.

Aquesta escola bressol atendria nens i nenes 0 a 3 anys en un mateix espai educatiu i de lleure. La capacitat màxima seria de 10 infants. Per tal de posar-la en marxa, l'Ajuntament hauria d'assumir unes obres d'adaptació de l'espai del consultori mèdic actual i del pati de l'antiga escola. El consistori dotaria el centre del personal educatiu necessari, així com de la coordinació d'aquesta llar dins la xarxa municipal de llars d'infants.

Els criteris de primera inscripció es mantindrien segons zonificació, prioritzant els veïns i veïnes del nucli antic i masies per accedir a una plaça de la nova llar, tal com funciona a la resta del municipi.

Per tal de conèixer l'opinió de la ciutadania, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui organitzarà la consulta participativa el dissabte 15 de maig, amb una urna en la qual podran votar els veïns i veïnes del nucli antic i de les masies associades. L'espai de votació serà el mateix consultori mèdic i l'horari serà de 2/4 d'11 a 2/4 de 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Caldrà acreditar-se amb el DNI.

El nucli antic montbuienc va disposar de llar d'infants municipal entre els anys 2008 i 2015. Aquest servei, dimensionat en aquell moment per acollir fins a 36 infants de 0 a 3 anys, va estar en funcionament fins a l'estiu de 2015, quan es va suprimir.