La colla castellera dels Moixiganguers d’Igualada han reprès els assajos en grups reduïts, mascareta, presa de temperatura i un registre per fer seguiments en cas de contagi, tal com marquen les mesures de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, acollint-se al Pla de Represa de la Cultura Popular de la Generalitat.

A banda de la canalla, que assajarà conjuntament, la colla s’ha organitzat en grups reduïts de castellers de posicions diverses, que durant una hora i un dia a la setmana faran proves i exercicis per recuperar la forma i les sensacions.

El retorn als assajos era una notícia molt esperada per les colles, tot i que el món casteller encara està lluny de recuperar la plena normalitat. Després d’un any i tres mesos d’aturada per la pandèmia de la covid-19, els assajos i les diades tal com les coneixem tardaran a arribar. Malgrat tot, les últimes setmanes, alguns ajuntaments han començat a preguntar dates per programar possibles actuacions aquest estiu.

L’última actuació castellera dels Moixiganguers va ser el febrer del 2020, a Montmaneu. De fet, els morats van ser dels pocs castells que es van veure l’any passat.