La Univesitat de Lleida ha comfirmat a aquest diari que aplicarà el nou preu que ha fixat la Generalitat per als màsters de les universitats públiques catalanes en l’únic màster que imparteix en aquest moment: el màster en Enginyeria del Cuir. És l’únic que s’imparteix en aquests moments.

Fonts del departament d’Universitats van anunciar ahir que el Govern portarà a aprovació del Consell Executiu el nou decret de preus que preveu una rebaixa de fins al 40% en els màsters oficials de les universitats públiques. Es tracta d’equiparar els preus dels màsters (fins ara més cars) amb els dels graus, amb la qual cosa la rebaixa de preu per a l’alumna és molt substancial, un 40%.

La consellera de Recerca i Universitats , Gemma Geis, destaca que aquesta primera fase d’equiparació «és especialment important en un moment en què el país està patint, que el jovent necessita horitzons i que volem que ningú es quedi enrere».

Tots els màsters universitaris de la UB, UAB, UPC, UPF, UdL, UdG i URV passaran a tenir un preu per crèdit de 27,67 euros. Queden al marge d’aquest acord Universitats com la UVic-UCC, que té caràcter privat.