El ple municipal d’Esparreguera va reconèixer aquest dijous de forma unànime la tasca realitzada durant aquest curs pel Consell d’Infants i va assumir el compromís d’estudiar i materialitzar les propostes presentades per aquest òrgan de participació de la infància al voltant dels camins escolars segurs i la neteja viària. També tindrà en compte altres iniciatives presentades en l’àmbit de la mobilitat i la convivència dins l’espai urbà.

Durant la sessió es va presentar als grups de l’oposició el document de propostes de millora elaborat pels 17 infants de 5è i 6è de primària que, aquest any, han format part del Consell d’Infants Municipal. El regidor d’Educació, Juan Jurado, va agrair la tasca realitzada pels escolars. El document que han elaborat recull una diagnosi i diferents propostes d’actuació al voltant del tema que tenien encomanat enguany, els camins escolars segurs, però també sobre d’altres que han sorgit a proposta seva, com la neteja viària a Esparreguera, la creació d’un carril bici, un skate parc, la cura de les zones verdes o la tinença d’animals, entre d’altres.

El regidor va subratllar que «l’equip de govern adquirim el compromís d’escoltar la seva feina» i va explicar que es traspassaran als serveis municipals competents les diferents propostes presentades per a estudiar-ne la viabilitat.

Tots els grups de l’oposició van posar en valor la tasca realitzada per aquest òrgan de participació ciutadana. El portaveu d’ERC, Alfons Puche, va apuntar que «els consellers i conselleres han demostrat molta responsabilitat” i va assegurar que «el Consell d’Infants és una molt bona eina per a treballar la participació ciutadana i la implicació en la gestió de la vila des de la infància». La portaveu de la CUP, Raquel Montoya, va mostrar el seu suport a les propostes, va afirmar que «a mesura que avanci aquest projecte podrem veure les inquietuds que poden tenir els infants en altres temes» i va afegir que «caldria ampliar el projecte a adolescents i joves, que tenen una visió diferent».el portaveu d’Esparreguera 2031, Manel Roca, va alertar que «a banda d’escoltar-los, cal donar una resposta seriosa a les seves peticions».