L’Ajuntament d’Òdena vol tallar de soca-rel les mostres d’incivisme qufoguerae s’han viscut en les darreres setmanes al polígon de les Gavarreres. L’Ajuntament ha mostrat la seva preocupació perquè en aquest polígon s’hi fan botellón. Una de les primeres mesures que es vol aplicar és evitar la circulació per aquesta zona industrial quan no hi hagi activitat a les naus.

El govern local ha començat a buscar solucions al problema conjuntament amb l’Associació dels Plans, la Policia Local i Mossos d’Esquadra.

El Pla de les Gavarreres és una zona bàsicament industrial, amb el polígon dels Plans on s’hi ubiquen una quarantena d’empreses dedicades a diversos sectors. Els empresaris de la zona han denunciat a l’Ajuntament que quan acudeixen a la feina el dilluns, els carrers de la zona «estan plens d’ampolles, brutícia, males olors i altres restes fruit de l’activitat d’oci nocturn».

Per posar fi a aquesta situació, l’Ajuntament ha començat a posar fil a l’agulla, reunint-se amb l’Associació dels Plans per fer un balanç de la situació i determinar possibles mesures. També els comandaments de Policia Local i Mossos d’Esquadra han mantingut una trobada per coordinar el dispositiu de seguretat d’aquests pròxims dies, el cap de setmana i la revetlla de Sant Joan.

En aquest sentit, una de les primeres línies d’intervenció serà evitar que les persones que arriben amb cotxe al polígon hi puguin accedir. D’aquesta manera es vol evitar que hi hagi concentracions de joves fent botellón. Així, es farà un reforç policial a la zona amb efectius de la policia local que es faran càrrec de que es compleixin les normes de trànsit, convivència i civisme, i el cos dels Mossos d’Esquadra es desplaçaran amb diverses unitats. El consum de begudes alcohòliques a la via pública està prohibit. L’ordenança local preveu sancions de fins a 3.000 euros.