L’Ajuntament d’Esparreguera ha iniciat, aquest mes de juny, un nou control financer sobre les subvencions que el consistori atorga a les entitats, associacions i altres ens municipals. Es tracta d’una auditoria externa que complementarà els controls que ja es duen a terme des de les regidories competents i la fiscalització prèvia limitada que es fa des de l’àrea d’intervenció, segons han explicat fonts muniicpals.

El govern local assenyala que «l’objectiu és garantir el rigor en la concessió i la justificació dels ajuts municipals en les diferents línies existents, que abracen principalment els àmbits esportiu, cultural, educatiu i social». Aquest mes ja s’han començat a realitzar tasques de forma interna i és previst que, de cara al setembre, es pugui iniciar la petició de dades complementàries a les entitats subvencionades en cas que sigui necessari. Al llarg del 2021, l’Ajuntament té previst fer un control d’un terç de les subvencions atorgades durant l’exercici passat per, en un termini de 4 anys, poder fer el control de totes les línies d’ajuts municipals.

En aplicació de les darreres modificacions efectuades en la Llei general de subvencions, el consistori ha posat en marxa un nou control financer sobre els ajuts municipals, que es farà externament i per procediments d’auditoria. “És voluntat de l’equip de govern complir amb el que dictamina la llei, així com seguir avançant en la transparència i la rendició de comptes de la gestió dels recursos públics”, ha assegurat el regidor de Serveis Econòmics de l’Ajuntament d’Esparreguera, Daniel Farriols, qui ha subratllat que «els recursos públics són de tots i aquest nou control garanteix que tots els diners concedits en concepte de subvencions vagin efectivament a la destinació que estava prevista.