Quaranta globus aerostàtics d’arreu del món van omplir des de divendres fins diumenge el cel de la Conca d’Òdena en la 25a edició de l’European Balloon Festival, encara adaptada a la pandèmia i que ha superat les expectatives dels organitzadors, tant pel que fa al nombre de pilots participants com pel que fa al públic, ja que en poques hores es van exhaurir les 3.000 entrades disponibles per a l’encesa nocturna de globus Night Glow.

El vol per sobre de la ciutat d’Igualada | JOAN SOLÉ

Els tres vols matinals van gaudir d’un temps magnífic que va deixar imatges de postal amb quaranta globus sobrevolant simultàniament Igualada, especialment durant el vol de dissabte, en què hi va haver l’enlairament de diversos globus des de places del centre de la ciutat. Pel que fa a la competició esportiva, va resultar guanyador absolut el pilot Carles Figueras, de l’equip d’Ultramagic, seguit de la també igualadina Adriana Lladó. El pilot Josep Costa va quedar en tercera posició.

Dissabte a la nit es va celebrar un Night Glow especial, en format reduït de deu globus i amb el públic assegut, en què va ser probablement l’encesa nocturna de globus més emotiva de la història del festival ja que va esdevenir un homenatge a sanitaris, serveis essencials, mestres i científics.

El procés d’inflada i d’il·luminació dels globus va esdevenir una al·legoria del tràngol viscut a la Conca d’Òdena, que, de mica en mica, va tornant a la normalitat. Després del Night Glow, al mateix Parc Central va tenir lloc el concert del grup Stay Homas, dins el festival Anòlia.

L’European Balloon Festival és la concentració de globus més gran de l’Estat i del sud d’Europa. Està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i per l’empresa fabricant de globus Ultramagic.