Des del mes de gener i fins al mes de juny, s’han expedit un total de 89.899 tiquets d’aparcament gratuïts a les noves zones Taronja d‘Igualada. D’aquests, 15.355 durant el mes de juny, segons les dades que ha donat a conèixer la tinenta d’alcalde d’Igualada Carlota Carner. Carlota Carner ha explicat que l’Ajuntament està estudiant la implantació d’altres possibles zones taronges a l’entorn del barri del Poble Sec.

La valoració de la iniciativa per part del govern és «molt positiva», en paraules de Carner, perquè les dades «mostren una progressió ascendent en la utilització d’aquestes zones i de ben segur que s’arribarà a més dels 100.000 tiquets gratuïts quan tanquem les dades del mes de juliol». Aquestes dades «avalen aquest model d’aparcament gratuït amb temps limitat que ha afavorit la rotació d’estacionaments en zones molt concorregudes de la nostra ciutat», segons la mateixa regidora.

Igualada ha creat darrerament dues noves zones taronges, una a l’entorn del CAP i l’altra a la Sagrada Família, que se sumen a les que ja hi havia en funcionament a Cal Carner i a l’entorn del Mercat de la Masuca. Les zones taronges són estacionaments gratuïts regulats, en els quals cal treure un tiquet per deixar-hi el cotxe, però sense cost durant una hora i mitja. L’horari de funcionament és el mateix que a la resta de zones d’aparcament regulat.

Carlota Carner ha posat com a exemple d’èxit les 35 places de zona taronja que des del mes de maig s’han ubicat a l’entorn del CAP i l’estació, entre el passeig Verdaguer i l’avinguda de Montserrat. I ha afirmat que «tant els comerciants de la zona com els clients i veïns valoren molt positivament aquest canvi que garanteix la rotació en l’aparcament durant les hores més concorregudes».

Zona blava gratuïta a l’agost

Com és habitual a la ciutat d’Igualada durant tot el mes d’agost la zona blava serà gratuïta. L’1 de setembre es tornarà a activar. L’Ajuntament ha decidit incrementar la gratuïtat de les zones d’aparcament regulat fins al mes de setembre. El dia 1 de setembre hi tornarà a haver vigilants i els parquímetres es tornaran a obrir.

Les zones taronges, que ja són gratuïtes durant una hora i mitja, també deixaran de funcionar a l’agost, amb la qual cosa tampoc no hi ha despesa de substitució dels vigilants, que fan vacances.