Un minut de silenci va obrir l’acte d’homenatge que l’Ajuntament de Vilanova del Camí va retre a les víctimes de la pandèmia, a la plaça de Can Papasseit. Un acte solemne i emotiu, que va recollir l’agraïment col·lectiu a totes les persones que han estat en primera línia, fent un treball essencial des de diferents àmbits.

En tots els parlaments a càrrec de representants d’aquests col·lectius (sanitaris, cossos d’emergència i seguretat, comunitat educativa, administració local…) la idea més compartida va ser la importància del treball en equip. Va ser a la vegada, un acte en record a totes les persones que van perdre la vida.

El director de l’Escola Joan Maragall, Guillem Duocastella, i la directora de l’Escola Marta Mata, Marta Trullols, van expressar les dificultats derivades de la pandèmia, que va deixar palesa la bretxa digital entre les famílies durant el confinament, un dels primers obstacles a superar.

Els cossos de seguretat i emergència també van tenir la seva representació a l’acte en el parlament del cap de la Policia Local de Vilanova del Camí, Marc Peña, que acompanyat del cap del cos de voluntaris de Protecció Civil, Iván Cunillera, van destacar el nombre de serveis i situacions inesperades a les quals van haver de respondre.

Especialment emotives van ser les intervencions de les dues portaveus de Salut i més concretament de l’assistència primària, Sandra Moreno i Alba Holgado, que van recordar com van ser de complicats i dolorosos els primers mesos de pandèmia, en una situació sense precedents.

L’alcaldessa de Vilanova va ser l’encarregada de cloure els parlaments fent extensiu l’agraïment a tots els col·lectius presents i a la ciutadania amb un missatge d’advertència: «cal ser més prudents que mai». L’acte va acabar amb una ofrena floral a les víctimes. Els convidats de les primeres files van anar dipositant roses blanques sobre la placa que s’ha confeccionat expressament per al record i que des d’ara romandrà a la plaça del Mercat.