Amb una primera intervenció a l’avinguda de Sant Jaume Sesoliveres, l’Ajuntament d’Igualada va començar a executar ahir el pla d’asfaltatge de vials previst per a aquest 2021. Una actuació que suposarà una inversió global de 430.000 euros.

El pla inclou l’asfaltatge de l’avinguda de Catalunya en diversos trams, des de l’avinguda Doctor Pasteur fins a l’Avinguda d’Andorra, també des de la rotonda de l’Hospital fins al carrer de Girona i de la Rotonda del carrer Lleida a la plaça Mossèn Segura. També l’avinguda Mestre del Muntaner, des del carrer Comarca a l’avinguda Balmes; l’avinguda de Gaudí, des de la rotonda de l’avinguda Pietat a l’altura de la residència Pare Vilaseca; l’avinguda d’Andorra, des de l’avinguda Països Catalans al carrer de Lecco, i l’avinguda de Sant Jaume Sesoliveres, que és per on s’ha començat a treballar aquesta setmana, des del carrer Penedès al carrer Solsonès.

També s’asfaltaran el carrer de la Pobla de Claramunt, des de l’avinguda Pasteur al carrer Comarca; el carrer de Lecco, des de l’avinguda de Balmes a l’avinguda d’Andorra; el carrer Carles Riba, des del carrer de les Guixeres al Nou Pavelló; el carrer de Florenci Valls, des de la plaça de Francesc Bedós a la plaça de Pompeu Fabra i el carrer Òdena, entre l’avinguda de Barcelona i el carrer del Rei Ferran d’Antequera.

En total, l’actuació que s’ha programat abastarà una superfície global de 36.820,50 m2.

Aquesta intervenció de renovació de l’asfalt en carrers de la ciutat es du a terme cada any els mesos d’estiu, aprofitant que durant aquest període de vacances es produeix una reducció notable de la mobilitat a la ciutat.

L’Ajuntament ja ha avançat que, de cara a l’any vinent, el pla d’asfaltatges preveurà, entre d’altres, la millora de diversos trams del passeig Verdaguer tal com ja va iniciar-se en el pla de l’any 2020 amb l’asfaltatge del tram nord entre el carrer Lleida i l’avinguda de Pau Casals.