L’Ajuntament d’Igualada està treballant en la creació de dues noves zones taronja d’aparcament. Aquestes zones tenen regulació horària amb tiquet, però tenen assignat un temps inicial d’estacionament gratuït (una hora i mitja). Aquestes noves zones taronja estaran situades al barri del Poble Sec i es voldrien posar en servei a finals de setembre. Aquest model, que ja funciona «amb efectivitat», segons el govern municipal, entorn del Cap Urbà o del Mercat de la Masuca permet una alta rotació d’aparcaments amb zones d’alta demanda d’estacionament.

Les zones on l’Ajuntament d’Igualada estudia implementar aquest tipus d’estacionament són entorn de l’oficina de Correus i al voltant del popular Bar Canaletes.

La tinenta d’alcalde, Carlota Carner, ha explicat que la zona taronja «és un model d’èxit per la ciutat, ja que dinamitza i fa molt més rotatius els espais d’aparcament on s’implementa». Carner ha recordat que es tracta «d’espais gratuïts d’aparcament de temps limitat i que les noves zones taronges del barri del Poble Sec es fan amb el suport dels comerciats de la zona».

L’última zona taronja que ha posat en servei l’Ajuntament és la del CAP, al passeig Verdaguer. L’Ajuntament d’Igualada va transformar el recinte d’aparcaments de l’entorn del centre d’assistència primària i l’estació en una zona taronja i això ha permès que hi hagi una major rotació de places.

Facilitar la rotació de vehicles

Estava pensat per facilitar l’aparcament als usuaris del CAP i els que van a comprar en establiments d’aquesta zona. L’horari de regulació és com el de tota la zona blava, de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 1 el migdia, i a la tarda des de les 4 fins a les 8.

L’empresa municipal SIMA és la que fins ara gestiona la zona blava i les zones taronges que s’han creat fins ara. En una primera etapa, la vigilància de la zona taronja s’havia diferenciat de la zona blava, però amb l’objectiu de millorar la vigilància i control es va traspassar a SIMA.