La colla dels Moixiganguers d’Igualada, que l’any abans de la pandèmia es trobava en un gran nivell i fent castells de 9, va tornar ahir a plaça, a la seva plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Era la primera actuació que oferien des de l’aparició de la covid, coincidint amb la celebració de la Festa Major local. L’actuació dels castellers va ser una acció més amb la voluntat de retornar a una certa normalitat, també amb les activitats festives, i especialment en aquelles que són tradicionals.

L’Àliga ballant a l’interior de l’església de Santa Maria | AJ. D’IGUALADA

Ahir al matí, a la festa major d’Igualada, hi va fer cap la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que està familiarment lligada a la capital de l’Anoia. Borràs va ser rebuda i acompanyada per l’alcalde Marc Castells, actualment militant en formacions diferents arran de les divisions en el món postconvergent, però que ahir van demostrar màxima cordialitat.

Igualada ha tornat a tenir seguici, La Passacalle, i una festa que s’ha pogut seguir en actes amb força públic, tot i que sota les actuals condicions de restricció de moviments per evitar nous brots de covid.

Ahir, va ser un dia d’emocions per als castellers igualadins que tot i que encara no van poder aixecar castells, sí que van fer alguns pilars i van recuperar la sensació de «ser a plaça», de tornar a aixecar torres humanes a la plaça de l’Ajuntament de la seva ciutat.

La part més tradicional de la festa major igualadina va tenir lloc al matí, amb el seguici i l’ofici solemne a la basílica de Santa Maria.

Canvis per previsió de pluja

D’altra banda, davant la previsió de pluja d’avui, els balls solemnes d’imatgeria canvien de lloc. Les actuacions de les 18 h i 20 h estaven previstes al pati del Museu, i es farà al Teatre Ateneu a la mateixa hora.