Els paradistes del mercat no sedentari que es fa els dissabtes a l’exterior del Mercat de la Masuca d’Igualada podran obrir excepcionalment els divendres d’aquelles setmanes en què els dissabtes siguin festius. La primera situació d’aquest tipus es produeix el proper dia 10 de setembre, divendres, que hi ha haurà mercat ja que l’endemà, dissabte, és és la Diada.

Amb aquest canvi l’Ajuntament d’Igualada dona resposta a una petició realitzada per diversos paradistes que podran guanyar dies d’obertura que fins ara queien en dissabtes festius. Es tracta d’una acció que vol ajudar a superar les dificultats que ha generat la crisi derivada del covid als productors, segons fonts municipals.

El govern muncipal ha aclarit que és una proposta voluntària a la que poden sumar-s’hi els paradistes que ho vulguin. La decisió s’ha pres de forma consensuada amb la presidenta del mercat municipal de la Masuca, i representants dels mercats no sedentaris, segons han explicat les mateixes fonts.

D’ara fins a final d’any hi ha tres dissabtes festius. El primer divendres d’obertura serà el dia 10 de setembre. La mateixa situació es donarà el divendres 24 de desembre, i el 31 del mateix mes.