Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup que furtava objectes de valor a vehicles de repartidors comercials. La investigació es va iniciar arran d’un furt a Abrera, segons fonts del cos policial.

La detenció dels integrants del grup es va produir el 30 d’agost i els arrestats són tres homes de nacionalitat peruana, de 31, 26 i 25 anys i veïns de Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt i pertinença a grup criminal. Se’ls imputen un total de sis furts produïts a diferents municipis propers a Barcelona.

La investigació es va iniciar arran d’un furt en una furgoneta de distribució a Abrera a principis del mes d’agost. Gràcies a les imatges que els investigadors van poder recuperar del lloc del furt, juntament amb altres indicis, van identificar un grup de tres homes que cercaven l’oportunitat de sostreure objectes de valor de dins dels vehicles quan el conductor baixava per fer una entrega o una recollida, principalment de furgonetes de repartiment i missatgeria.

Un cop identificats els autors dels furts, els investigadors van intensificar la vigilància sobre els membres del grup, que habitualment es desplaçaven a polígons industrials de tot Catalunya a la cerca de víctimes potencials. Finalment, dilluns passat els investigadors van detenir-los en un pàrquing a Cornellà de Llobregat quan tornaven de la seva activitat delictiva. En l’escorcoll del vehicle van localitzar un telèfon, sostret aquell mateix matí a un repartidor a Terrassa, amagat en una caixa enganxada amb cinta aïllant al fuselatge del vehicle, amb la clara intenció d’eludir la seva troballa en cas d’un control policial.