El president de l’associació La Festa dels Miquelets d’Olesa de Montserrat, Adrià Carreras, considera que la festa d’enguany «ha estat un impàs» entre les que s’havien fet abans de la covid i les que vindran en el futur. És optimista de cara a futures edicions perquè ha notat el suport de «molta gent»). Teníem molta por perquè no sabíem si d’un dia per l’altre podrien canviar les restriccions pel tema de la pandèmia i afectar tota la programació, però al final tot ha sortit bé», ha explicat Adrià Carreras.

La festa va arrencar divendres a la tarda amb l’acte de presentació de les activitats, a l’Auditori de la Casa de Cultura. El president de l’associació va destacar els principals actes previstos, i l’autor del cartell d’enguany, Edu Polo, va explicar en què es va inspirar per fer la seva obra. Tot seguit va arrencar la conferència «Ressuscitant l’Olesa de 1714: arxius i reconstrucció històrica», a càrrec de l’historiador Oriol Dinarès.

I a la nit, una cinquantena de persones van tenir l’oportunitat de conèixer els fets curiosos de la història de la vila d’Olesa gràcies a la ruta per l’Olesa fosca i misteriosa. La ruta va començar a la Plaça Nova i va desvetllar curiositats als participants durant la Festa dels Miquelets. També van poder visitar el campament de l’exèrcit català del XVIII.