El bus que connecta l’estació d’FGC d’Olesa amb el municipi d’Esparreguera passarà a oferir el servei amb autobusos totalment elèctrics. L’entrada en circulació dels nous vehicles es preveu durant la primavera del 2022. L’empresa TGO Dx ha signat un acord amb la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per substituir els dos vehicles dièsel de 12 metres que fan el transport ara per dos elèctrics. La tecnologia actual de vehicles elèctrics permet utilitzar-los en aquests trajectes curts, sense haver de fer la llarga espera de la recàrrega.

Alhora, TGO Dx durà a terme la instal·lació d’estacions de càrrega elèctrica de vehicles a les seves cotxeres, segons han explicat fonts de la companyia. Hi ha una càrrega lenta nocturna dels autobusos. Amb aquesta acció, TGO Dx serà una de les primeres operadores de mobilitat a Catalunya en connectar una estació d’FGC amb una flota de vehicles totalment elèctrics. Amb dades de 2019, la línia té una demanda anual de 44.000 viatgers.

La progressiva substitució de vehicles amb tracció mecànica per vehicles elèctrics s’emmarca en la política del Govern i de TGO Dx de descarbonitzar la mobilitat com un factor essencial en la lluita contra el canvi climàtic.

Una història centenària

L’empresa TGO Dx té 100 anys d’història, i és una de les empreses deganes del transport a la península. Opera una xarxa de 225 km de servei regular a deu municipis del Vallès Occidental, el Bages, el Baix Llobregat, l’Anoia i el Barcelonès, i dona serveis discrecionals nacionals i internacionals, que superen els 93.000 serveis anuals.

Té una flota de 75 vehicles i un equip professional d’un centenar de persones. TGO Dx opera regularment als municipis d’Olesa de Montserrat, Terrassa, Bellaterra, Barcelona, Martorell, Abrera, Esparreguera, Rubí, Castellbisbal, El Papiol, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell, Matadepera, Talamanca, Mura, Rellinars i Castellbell i el Vilar.

El Grup TG Dx agrupa diverses empreses que operen en el transport de viatgers de les comarques del Baix Llobregat, del Vallès Occidental, del Bages, de l’Anoia i el Barcelonès. Té 165 persones contractades repartides entre TGO Dx, MasatsTG Dx i TGTravel Dx, la seva pròpia agència de viatges.

Des de 2016, el GrupTG Dx forma part de Direxis (Dx), una de les principals marques de transports de viatgers a Catalunya, amb més 1.700 treballadors, 47,5 milions d’usuaris anuals i prop de 665 vehicles.

Fonts de l’empresa han explicat que «l’acció s’emmarca dins els plans de TGO Dx per continuar millorant en sostenibilitat i avançar unes passes més en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030».