El departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori iniciarà el novembre les obres del nou enllaç d’Igualada a la ronda Sud (C-37), que ha adjudicat per un import de 12,2 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. El nou enllaç, que s’ubicarà entre els actuals de Sant Maure (Santa Margarida de Montbui) i el de Vilanova del Camí, dotarà la població d’una connexió més ràpida i directa a la ronda, un enllaç ‘un quilòmetre que havia quedat pendent de fer des de la construcció de la variant. El nou accés també permetrà redistribuir els fluxos de vehicles i es compta que alliberarà de trànsit l’interior d’Igualada.

L’enllaç estarà format per dues rotondes i un vial d’un quilòmetre. Aquest vial tindrà dos carrils, un per sentit, de 3,50 metres d’amplada i dos vorals d’1 metre cadascun. El traçat inclou dues estructures per salvar la riera Garrigosa, primer, un pont amb una longitud d’uns 26,5 metres i el riu Anoia, després, amb un viaducte d’uns 115 metres en tres vans de 55, 35 i 25 metres. Un cop passat el riu Anoia, el traçat connecta amb la trama urbana d’Igualada; en concret, amb el carrer del Rec, a l’altura del carrer de la Misericòrdia, mitjançant una rotonda.

Per connectar la xarxa urbana d’Igualada amb el camí del riu, paral·lel al riu Anoia voreres habilitades per a vianants i ciclistes al viaducte sobre el riu Anoia que connecten amb la xarxa de camins existent en el riu.