Calonge de Segarra ha inaugurat aquest diumenge les obres de restauració de l’església de Santa Fe, coincidint amb la festa major de Calonge i del Soler.

L’arquitecte i director de les obres, Xavier Claparols, va explicar el procés de les obres de restauració de l’església, a 2/4 de 12 del matí. A continuació, es va fer la inauguració, a càrrec del diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons. Finalment, el bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova, va beneir l’església i va presidir una celebració de l’Eucaristia especial, acompanyada de la coral de Sant Martí Sesgueioles.

Celebració a l'interior de l'església Aj Calonge de Segarra

La inauguració va posar un punt i final a "un procés llarg de restauració de l’església de Santa Fe que ha culminat amb èxit.", segons que han explicat fonts municipals. La intervenció ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, una aportació que les mateixes fonts municipals han qualificat d'imprescindible per poder dur a terme el projecte.

L'església de Santa Fe és originàriament romànica, però ha sofert modificacions. S'hi barregen parc de l'època romànica, s XII, amb les de l'etapa barroca. Està protegida com a bé cultural d'interès local. És un edifici d'una sola nau amb transsepte i cúpula sobre el creuer. El presbiteri és de planta quadrada, però té dues absidioles, una a cada braç del creuer. De l'exterior en destaca el portal de ponent, ornat amb una arquivolta de secció circular. L'edifici que es conserva és fruit de diverses modificacions, sobretot a la coberta i la capçalera. La torre del campanar, de base hexagonal, i de construcció més tardana, està situada sobre la cúpula del creuer.