L’entitat la Lliga, de Capellades, celebra demà, dissabte, a les 7 de la tarda, l’acte principal del 120è aniversari. Una conferència explicant aquests més d’un segle d’història, un concert de piano i un castell de focs artificials conformen el programa.

La celebració d’aquest dissabte s’iniciarà amb els parlaments de Pep Vallès, president de La Lliga; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus, i Salvador Vives, alcalde de Capellades. A continuació, el capelladí Jordi Castellví Girbau, doctor en Antropologia Social i Cultural i professor de la UAB, oferirà una conferència de repàs dels 120 anys d’història de l’entitat. Posteriorment hi haurà un refrigeri musical al pati de l’ateneu i el brindis de celebració. Eva Sabater i Susanna Basart oferiran un recital de piano a quatre mans. El punt final de l’acte serà a càrrec dels Dimonis de Capellades amb un castell de focs artificials, previst a les 9 de la nit.

Anomenada legalment «La Lliga Comercial, Industrial i Agrícola» i reconeguda pels vilatans com «La Lliga», és un dels espais socials més veterans de Capellades, un poble de 2,9 km2 i amb aproximadament 5.200 habitants. La societat va ser fundada el dia 12 d’octubre de 1901 amb la voluntat de ser un espai cultural i de lleure en una època on les societats, ateneus, corals i les primeres agrupacions esportives eren els únics que oferien entreteniment col·lectiu.

Actualment, La Lliga està més viva que mai, ja que en sis anys, i gràcies al compliment dels objectius que es va posar la nova Junta pel que fa al foment de la participació, ha passat de tenir 200 persones associades a 1.270 socis i sòcies, cosa que es tradueix en unes 700 famílies que donen suport i participen de les iniciatives proposades per l’ateneu.

La Lliga forma part de la Federació d´Ateneus de Catalunya (FAC), que es va crear l’any 1983 i acull al voltant de 180 entitats culturals de tot Catalunya.

La programació que ha preparat l’entitat per a la celebració del 120è aniversari aplegarà una quarantena d’actes i activitats gratuïtes de setembre de 2021 a gener de 2022.