Dia gran per als Moixiganguers d’Igualada, aquest diumenge. Per primer cop després des de l'inici de la pandèmia tornaran a aixecar castells i ho faran amb una actuació a casa, a la plaça de l'Ajuntament, i en el marc de la 27a Diada de la Colla.

Per fer encara més especial els Moixiganguers tornaran a la plaça acompanyats d’un cartell de luxe amb Els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus.

La presentació de la Diada de la Colla s'ha fet aquest dimecres a l'Ajuntament amb la participació del regidor de Cultura, Pere Camps, el president dels Moixiganguers, Oriol Solà i el Cap de Colla, Jordi Moreno.

Camps ha destacat la feina que han fet els Moixiganguers durant aquest període en què no es podien fer actuacions. Una feina, ha matisat Camps, “no només d’assajos i de tècnica sinó també de trobada, de cohesió i d’unitat per mantenir ben viu el teixit de l’associació”.

El president, Oriol Solà, ha posat en valor “la disposició de tothom a seguir treballant i reunint-se ja fos de forma presencial o telemàtica durant aquests mesos”. Solà ha explicat que la pandèmia a afectat a les colles castelleres obligant a molts mesos de total inactivitat, ara les colles lluiten per recuperar el nivell assolit i en aquestes primeres actuacions cal recuperar sensacions i tornar a reunir la massa social.

Jordi Moreno, cap de colla dels Moixiganguers, ha volgut remarcar com “s’han adaptat els assajos d’aquests últims mesos a la situació, molts d’ells només en grups de 25 persones i d’altres destinats a formar a la quitxalla que ha anat creixent i renovant-se durant aquest temps”.

Pel que fa a la part més competitiva de la diada, els castellers de Vilafranca han demostrat ser la colla més en forma d’aquest inici de temporada. És l'única colla que ha fet un castell de 8 en la represa de la construccions humanes. Aquest diumenge s’espera que els castells de vuit tornin a la plaça de l’Ajuntament amb la possibilitat, depenent de com vagin els assajos de la setmana, que també s’hi afegeixin els Moixiganguers. En l'etapa prepandèmia ja tenien molt assolits els castells d'aquesta alçaa.