La primera mostra de productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena que es va fer ahir al nucli antic de Santa Margarida de Montbui va tenir la participació de disset productors locals, que van fer pinya per vendre els seus productes «de proximitat i de qualitat».

L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre eixos que formen el Parc Agrari de la Conca d’Òdena, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l’administració local. El Parc Agrari de la Conca d’Òdena treballa, segons els seus impulsors, «per generar una economia sòlida i sostenible originada en tot allò que deriva del territori, siguin productes o serveis, que és la que permet la preservació dels serveis ecosistèmics i els valors que el territori ens ofereix». L’objectiu general del Parc és afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en la qualitat i la proximitat.

La primera mostra de productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena va arrencar a 2/4 de 10 del matí i es va allargar fins a les 2 del migdia, en una jornada que va incloure tallers, xerrades, vermut i música. Els assistents podien adquirir tiquets per fer les degustacions dels productes dels disset productors locals que van participar-hi, i aquells que volien comprar productes ho podien fer a les seves parades.

La jornada també va tenir un taller a càrrec d’Ecomercaderet sobre com cuinar amb productes de la Conca d’Òdena. A més, els assistents van tenir l’oportunitat d’escoltar ponències. Una xerrada va ser sobre L’elaboració artesanal de cervesa a partir de cereal propi, a càrrec d’Albert Urgell, de cerveses Naris de La Panadella: I una altra xerrada va tractar el tema Com aprofitar l’aigua en ambients de secà? Microtopografia i línies clau, amb Manel Badia. La mostra es va cloure amb un vermut musical i un concert del músic folk i pastor Miguel Díaz.

Els municipis del Parc Agrari

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena inclou 15 municipis: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Jorba, Igualada, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. En conjunt, aquests municipis representen una superfície de 372,18 km² i una població de 80.820 habitants.

Segons els impulsors de la mostra, aquesta àrea presenta les característiques idònies per a la creació d’un Parc Agrari, ja que és un territori eminentment agrícola però amb un important nucli de consumidors i proper a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.