Poble Actiu, la candidatura impulsada per la CUP a Igualada, qualifica d’"inacceptable" que el govern de Marc Castells hagi estalviat el pagament de 55.000 euros a la fundació MIPS, un centre d'assistència privada, en funció de bonificació de taxes per obres. Aquest any, la reducció aplicada suposa que l'Ajuntament ha deixat d'ingressat 4.510 euros. Castells va portar a aprovació en el darrer ple una bonificació de l’Impost sobre Construccions i Obres (ICIO) per les reformes que la MIPS (centre d'assistència sanitària privada) està realitzant a l’interior de la planta soterrani i es va aprovar una bonificació de 4.451,19 euros, una reducció del 95% del valor de l’impost que les ordenances obliguen a pagar a tot aquell qui fa obres a la ciutat. Des de la candidatura municipalista han recordat que la bonificació està pensada per aplicar a entitats sense ànim de lucre, cooperatives, entitats socials o escoles, però els cupaires consideren que “la fundació privada MIPS no compleix aquests requisits, ja que es tracta d’una empresa privada”. 

La regidora Neus Carles ha explicat que “aquest tracte a la MIPS és possible gràcies a la voluntat del govern Castells” però assegura que “en aquest projecte no hi concorre cap de les circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l’ocupació necessàries per ser declarades d'interès per a la ciutat”, motiu pel qual el grup municipal s'oposa a aquest tipus de tracte. 

Per a Poble Actiu, l’activitat de MIPS Fundació “ja està prou beneficiada fruit de les retallades a les que s'ha vist i es veu sotmès el nostre sistema sanitari públic, fet que provoca que cada vegada sigui més la gent que ha d’assistir a aquests centres de sanitat privada” de la que diuen no ser partidaris, ja que “defensem una única xarxa pública de sanitat per a tothom i ben finançada", en paraules de la mateixa Carles. En aquest sentit, la regidora de Poble Actiu argumenta que “nosaltres som contraris al fet que un negoci que fa beneficis amb la salut de la població, també es vegi, a més, afavorit per la bonificació d’aquest impost gràcies a un tracte de favor del govern municipal”.

Des de la candidatura cupaire remarquen que aquesta és la sisena bonificació que s’atorga a l’empresa per a les diferents fases de construcció de l’edifici i que el total de l’import ja puja a més de 55.000 euros, ja que a la bonificació actual cal afegir-hi la de l’octubre del 2015 amb 5.068 euros; la de maig del 2016, amb 2.008 euros; la de l'octubre de 2016, amb 19.862 euros; la de juliol del 2019, amb 19.019 euros, i la de novembre del 2019, amb 4.627 euros.

El govern de Castells ha explicat que es tracta de la 5a fase d'obres per la millora de l'edifici de la Fundació i que els descomptes s'apliquen perquè "les ordenances municipals contemplen que pel que fa a l’impost sobre construccions instal·lacions i obres, poden gaudir d’una bonificació del 95% les construccions, instal·lacions o obres que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric, artístiques o de foment de l’ocupació".