El Cementiri Nou és el primer element líder de l’elecció «7 tresors del patrimoni cultural d’Igualada», una campanya de promoció de la ciutat que s’està duent a terme en el marc de la Capital de la Cultura Catalana a Igualada 2022. Durant les últimes dues setmanes, els promotors de la iniciativa han anat donant a conèixer quins eren els monuments que hi participaven i ara s’entra en la fase de la tria final.

L’objectiu de la campanya és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural d’Igualada «d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits», segons expliquen els mateixos organitzadors. I també poder establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial d’Igualada.

La primera classificació de les 20 candidatures que aspiren a convertir-se en tresor cultural d’Igualada la lidera Cementiri Nou (12 vots). I aquest equipament va seguir de la Festa dels reis (11 vots), Asil Sant Crist: (9 vots), barri del Rec (8 vots), Ateneu classe obrera (7 vots), Basílica de Santa Maria ( 7 vots), Ermita Sant Jaume (7 vots), Festa Major Sant Bartomeu (7 vots), Portal d’en Vives (6 vots), Antic Escorxador (5 vots), Casino Foment b(5 vots) i Igualadina Cotonera ( 4vots).