El Consell Comarcal de l’Anoia incrementa fins als 19,8 milions d’euros el seu pressupost (2022), degut bàsicament a les inversions previstes per aquest exercici. En destaquen dues partides les aportacions de Diputació i la planta per al tractament de la fracció orgànica. La proposta de comptes per al 2022 es va aprovar ahir al ple de l’entitat. L’increment és d’un 21% repecte l’any en curs.

El president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete (Junts x Masquefa) ha explicat que la inversió més important és de 3,7 milions i correspon a la construcció d’aquesta planta per al tractament de la fracció orgànica. Entre les inversions previstes hi ha el finançament del Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona, per un import de més de 640.000 euros, així com el finançament compromès per l’Agència de Residus de Catalunya per a la construcció de la nova planta de tractament de la Fracció Orgànica de Residus Municipals (FORM). En conjunt, el pressupost d’inversions per al 2022 arriba als 3,7 milions d’euros.

Jordi Cuadras, vicepresident primer de l’ens en representació del grup socialista, apunta que «el Consell Comarcal planteja un pressupost orientat a fer costat a aquells que més ho necessiten, a reactivar el nostre territori i a seguir millorant els municipis». «En l’àmbit de promoció econòmica, els plans d’ocupació, la prospecció a empreses i l’orientació laboral segueix sent un puntal», segons el mateix Cuadras. Que ha afegit que «posarem tota l’atenció a fer arribar els fons Next Generation a la comarca, per crear ocupació i reconvertir la nostra economia amb la transició digital i verda».

Els àmbits amb més dotació són els d’Ensenyament i Benestar Social, executant principalment les delegacions de la Generalitat de Catalunya en aquestes àrees. Precisament la despesa en Benestar Social augmenta un 8,8% respecte a l’any passat i Carme Zaragoza, titular d’aquesta àrea, posa en valor «el paper clau que juga el Consell Comarcal a l’hora de garantir la cobertura de necessitats bàsiques a les persones i les famílies més vulnerables. També afrontem la salut mental dels més joves i mantindrem el servei de consulta emocional als municipis».

Un 2% més per a personal

Josep Llopart, responsable de l’àrea d’Hisenda, ha apuntat també que «s’incorpora una previsió de despesa en personal del 2%, d’acord amb l’avantprojecte de Pressupostos Generals de l’Estat que ara mateix s’està tramitant al Senat i, a més a més, el nostre pressupost també creix de forma coherent amb l’actualització segons l’IPC aplicat en les taxes i preus públics per a l’any vinent»

La proposta de pressupost comarcal s’ha sotmès a debat i aprovació en la sessió plenària corresponent al mes de desembre, que es va celebrar ahir a la tarda .