L’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui també s’ha posicionat en contra del projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues. El projecte presenta el rebuig generalitzat dels municipis de l’Anoia i el Baix Llobregat. De fet, ens supramunicipals com el Consell Comarcal de l’Anoia i la Diputació de Barcelona s’han posat al servei dels municipis per treballar en les defenses.

El projecte de MAT afectaria Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Piera, Masquefa i els Hostalets de Pierola, a més de múltiples municipis aragonesos i catalans.

El plantejament de la MAT, d’iniciativa privada, preveu una línia de 400 kV de tensió, amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Creuaria diferents comarques com l’Anoia, passaria molt a prop de nuclis habitats i partiria nombrosos municipis. L’Ajuntament de Montbui ho ha explicat a associacions veïnals. El projecte està en exposició pública.