L’A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, al Campus Universitari d’Igualada, ofereix un nou curs massiu en línia de tècnic en adoberia, el primer d’aquestes característiques a Europa. La formació en tècnic d’adoberia consta de 25 hores de classes virtuals i 25 hores lectives presencials.

El curs, que es podrà iniciar en qualsevol moment de l'any, s'ha posat en marxa després d’una prova pilot realitzada en diverses empreses del sector de la pell a Igualada que ha permès detectar-ne les necessitats i crear un protocol específic d’actuació per cobrir-les. Els estudiants podran fer pràctiques en empreses del sector de la pell.

Els MOOC (Massive Open Online Course) són cursos en línia dirigits a un ampli nombre de participants a través d'Internet segons el principi d'educació “oberta i massiva”. Anna Bacardit, directora del grup de recerca igualadí A3 Center, destaca que el nou curs està enfocat a impulsar bàsicament dues competències en el sector industrial de la pell: la digitalització i la sostenibilitat.

Precisament aquest és un sector amb una forta presència a la capital de l’Anoia, però “costa trobar joves que s’hi vulguin dedicar i el personal que hi treballa ja té una edat; cal facilitar un relleu generacional”, detalla Bacardit. En aquesta formació s'adquiriran coneixements generals i específics en els camps dels processos de fabricació de la pell, la química de la pell, les operacions de processament en humit, la mecànica, l'acabat, la qualitat de la pell, la sostenibilitat mitjançant les tecnologies netes disponibles i la vigilància dels riscos.