Jordi Cuadras, portaveu del grup Som-hi, a l’oposició a l’Ajuntament d’Igualada, denuncia que l’alcalde Marc Castells i el seu govern no ha impulsat les mesures de seguretat que va anunciar i alerta de la situació que pot venir

Cuadras adverteix que aquest divendres, quan es retiri el toc d’alarma, podrien tornar els problemes a les nits del cap de setmana a la capital de l’Anoia. I denuncia que el govern de Junts no ha impulsat les mesures de seguretat que va anunciar fa dos mesos. La formació progressista considera «inadmissible» l’incompliment del govern i demana explicacions.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras afirma que «estem davant un govern que continua menystenint el tema de la seguretat. El toc de queda ha reduït els problemes de seguretat que es van succeir durant la tardor a molts barris de la ciutat però una vegada aquest divendres quedi eliminat, a Igualada estarem en la mateixa situació que abans perquè el govern de Marc Castells ha estat incapaç d’impulsar cap de les mesures que va prometre al mes de novembre.

El govern «no ha fet ni preparat res en aquests dos mesos», segons Cuadras. Que ha afegit que «ha estat un temps perdut en fer tasques de prevenció, que és la millor eina contra la inseguretat, quan podia ser un temps guanyat».

Cuadras lamenta que hagin passat dos mesos i «les mesures hagin estat, només, un titular en una roda de premsa». El portaveu a l’oposició es refereix a la promesa d’instal·lar una vintena de càmeres de videovigilància que el govern va anunciar el 10 de novembre i no ha fet. També fa referència al Pla Local de Seguretat que el govern té pendent des del 2012 i que es va comprometre a redactar al mes de novembre i tampoc se n’ha sabut res més. També reclama que el patrullatge de Policia Local i Mossos a peu es mantingui i no s’elimini un cop passat el Nadal.

La formació també va requerir informació sobre els criteris de vigilància nocturns dels caps de setmana i encara no ha obtingut resposta del govern quan han passat ja més de dos mesos.