Masquefa ha recuperat aquest dijous la Fira futur, la mostra sobre propostes formatives que pretén orientar els alumnes de Masquefa i poblacions veïnes. Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia per covid, la mostra va tenir una bona acollida. La primera valoració ha estat positiva. A la Fira Futur 2022 hi van assistir alumnes de 4t d’ESO i de PFI dels instituts de l’Anoia Sud i persones en actiu o en situació d’atur que volen reprendre els estudis postobligatoris o necessitaven orientació acadèmica i professional.

La jornada es va celebrar dijous 10 de març. La fàbrica Rogelio Rojo i el Casal de Joves van tornar a acollir després de dos anys d’aturada per la pandèmia de covid-19 una nova edició de la Fira Futur. Pels estands van passar prop de 400 persones. Al llarg de tota la jornada van prendre part en diferents tallers, xerrades i activitats relacionades.

La Fira Futur és un projecte impulsat per la Xarxa TET Anoia Sud (formada pels ajuntaments de Masquefa, la Pobla de Claramunt, Capellades, la Torre de Claramunt, Cabrera d’Anoia, Vallbona d’Anoia, els Hostalets de Pierola i Piera) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya; i té com a objectiu, segons els impulsors, dotar els joves d’eines, projectes i recursos formatius de primera qualitat que els permetin formar-se educativament i professionalment i promocionar-se en el món laboral.

Hi va haver un espai d’estands d’oferta formativa prèvia a la Universitat i un altre d’experiències professionals