L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha instal·lat una dotzena d’antenes wifi d’alta capacitat per tal de millorar la cobertura i cobrir nous espais del municipi. L’accés a aquesta xarxa és gratuït i obert a tothom. L’acció s’emmarca dins la iniciativa de la Comissió Europea WIFI4EU, que ha invertit 15.000 euros per finançar la compra de les antenes.

El projecte europeu ofereix servei d’accés a Internet d’alta capacitat en forma de connexions puntuals en espais i equipaments públics. Els treballs d’instal·lació de les antenes i la creació de la xarxa han anat a càrrec de l’empresa Sintelec i s’han dut a terme durant els darrers dos mesos.

Els principals equipaments esportius municipals, com el pavelló Mont-aQua, l’estadi municipal de futbol, la piscina d’estiu i la zona esportiva de Can Passanals, ja tenen en funcionament aquest servei gratuït per a la ciutadania. També hi ha connexió wifi lliure i gratuïta a Mont-Àgora, l’amfiteatre del Passeig Catalunya –zona Montmercat–, la plaça de l’Ajuntament, l’edifici consistorial i el centre cívic i cultural La Vinícola. Al Nucli Antic, la connexió abraça l’entorn de la plaça Major i el carrer Major, gràcies a la col·laboració de la parròquia de Santa Margarida i del Bisbat de Vic.

Aquests espais, segons fonts municipals, estaran senyalitzats amb un cartell identificatiu del servei. El wifi és obert, no cal registrar-se i no necessita contrasenyes, tot i que es recomana fer-ne un ús responsable i no excedir en cap cas les dues hores de connexió.