Les obres per a la connexió d’Igualada amb la ronda sud, carretera que ara uneix Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, faran que la ronda del Rec quedi tallada a la circulació durant 6 mesos. L’inici de la interrupció del trànsit està previst per al proper dilluns, 25 d’abril.

Durant els primers sis mesos la Ronda del Rec quedarà tallada a l’alçada del carrer Misericòrdia on es construirà una nova rotonda, segons va explicar ahir el regidor de Mobilitat, Miquel Vives. L’ajuntament ha fet l’anunci del tall preveient que també suposarà l’inici d’unes obres que durà a terme l Generalitat.

Vives va detallar que les obres s’iniciaran amb la construcció de la nova rotonda a l’encreuament entre la ronda del Rec i el carrer Misericòrdia, en el punt que connectarà la ciutat amb el nou pont. Durant aquests sis mesos però, la via estarà oberta i accessible des dels dos extrems, però no es podrà recòrrer de cap a cap.

El regidor de Mobilitat, va explicar que des de fa setmanes des del departament de Mobilitat s’ha anat informant als veïns i a les empreses de la zona sobre quines rutes caldrà seguir per aconseguir la mínima afectació en la mobilitat del dia a dia. Vives va assegurar que «s’han buscat solucions per a totes les casuístiques i es mantindrà diàleg constant per tal de solucionar els problemes que puguin sorgir» en aquesta fase inicial del projectes constructiu.

Amb l’inici de les obres s’indicarà de forma específica amb senyals i pintura vial especial el tancament d’aquest tram i les rutes alternatives per transportistes.

Vives també va explicar que els ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí i Montbui «estem coordinats per aquesta afectació ja que és tracta d’una via que ens connecta i que usen molts veïns d’aquestes poblacions adjacents».

Les obres tindran una durada de 18 mesos i connectaran la ciutat amb la Ronda Sud mitjançant un nou pont amb forma d’espina de 26,5 metres que creuarà el riu i arribarà fins al Carrer Misericòrdia on es construirà una rotonda de connexió amb la ciutat.

Llarga espera

Aquesta connexió es va reclamar en el moment en que es va dur a terme l’obra, fa més de 10 anys, però el govern de la Generalitat no va atendre la petició i va deixar la capital de la comarca sense una connexió directa a aquesta via, que sí van tenir les dues poblacions del costat, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.

Igualada es va queixar del greuge, i en moments en què el govern de la Generalitat i el d’Igualada han coincidit amb governants del mateix color polític, es va avançar en el projecte. De totes maneres, la gestió ha esta lenta i les crisi econòmiques i els canvis polítics no han facilitat que es dugués a terme una obra que als ulls de tothom va ser un error prescindir-ne en el seu moment i una necessitat assumir-la el més aviat millor.

L’obra permetrà l’accés de vehicles a la Ronda del Rec i el pas de vianants i ciclistes a la riba sud del riu Anoia. Suposa una inversió de 13 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.