L’Ajuntament de Castellolí presentarà al·legacions al projecte d’adequació i reforma de l’autovia A-2 al tram entre Igualada i Martorell ja que, tot i que valora que la proposta resol algunes demandes històriques del municipi, també alerta que el traçat previst «provoca danys irreparables». L’alcalde, Joan Serra, s’ha referit concretament a l’afectació que té el projecte sobre tres propietaris privats «que podrien perdre la casa», també als amos de masies fins ara aïllades a qui el nou traçat els passaria molt a prop, i pagesos a qui es preveu expropiar terres «malmetent tot el seu conreu, de vinya i de fruiters». És per això que el consistori s’ha posat a disposició dels veïns afectats que vulguin presentar al·legacions oferint-los assessorament jurídic i aglutinant aquests recursos per presentar-los de forma col·lectiva.

El Ministeri de Transports va publicar l’avantprojecte de reforma el passat 5 d’abril, amb una inversió prevista de 532 milions d’euros. Entre les actuacions previstes destaquen l’ampliació dels revolts més desfavorables del tram entre Igualada i Martorell, la construcció d’una nova variant per garantir tres carrils de circulació per sentit, un tercer tub en el túnel del Bruc per al sentit Lleida (dins el terme municipal de Castellolí) i l’adequació de tots els enllaços. Segons l’alcalde, Joan Serra, aquesta intervenció mereix una doble valoració. D’una banda, compleix «una reivindicació històrica del territori que permetrà eliminar un punt negre del traçat actual on hi ha hagut molta sinistralitat, solucionar problemes amb les connexions actuals com ara amb la C-15 i el Coll del Bruc, donant resposta a la demanda d’Unió de Pagesos i dels ciclistes que es troben sense continuïtat pels vehicles lents en aquest punt i que no tenen més alternativa que entrar a l’A-2, amb el perill que això implica per la seva integritat física. A més, també permet insonoritzar la via en tota la trama urbana de Castellolí, demanda que portem fent des de fa molts anys i que ens havien negat fins ara». Per contra, hi ha les afectacions abans esmentades.

El consistori va convocar una reunió oberta a tots els veïns per informar-los sobre el projecte i estudiar al·legacions conjuntes. Hi van assistir una seixantena de persones, algunes de les quals van expressar les seves casuístiques particulars que estan sent analitzades per personal de l’Ajuntament.