La ciutat d’Igualada va retre homenatge a la filla del municipi Marina Tomàs, fundadora amb el seu marit del circ Raluy. L’acte va tenir lloc dissabte, dia de Sant Jordi. Aquest record es va incloure en l’any de la Capital de la Cultura Catalana a Igualada i físicament consisteix en una placa que va quedar instal·lada al Parc central de la capital de l’Anoia.

La família Raluy té una llarga trajectòria circense amb extensions com Circ Històric Raluy, el Circ Raluy Legacy i el Circ Rosa Raluy, que han estès aquesta passió als fills i ara a les netes i nets. Igualada tenia «un deute històric», segons fonts municipals, amb Marina Tomàs i Jorba, qui juntament amb Lluís Raluy va fundar el Circ Raluy.

Marina Tomàs va néixer al carrer Caritat, 65, d’Igualada, el 23 de maig del 1920. El 19 de febrer de 1950 va casar-se amb Lluís Raluy Iglesias, a la parròquia de Sant Pere de Sant Adrià del Besòs (Barcelona). Lluís Raluy, que havia nascut a Fonz, un poble de la franja de ponent, va destacar en els vistosos i difícils exercicis de barres fixes. El matrimoni va revolucionar el número de l’home bala en incorporar-hi un segon projectil humà i van triomfar en els circs més prestigiosos de l’època: Cirque d’Hiver, París, (1940); Blckpool Tower i Chipperfield, Anglaterra (1956); Moira Orfei, Itàlia (anys 60); Bouglione, Amar i Roche, França (1971-72). L’alcalde Marc Castells i representants de la família van assistir a l’acte.