La fundació Pere Tarrés, una de les entitats que mou més activitats en el món del lleure, s’han compromès en una trobada a Igualada a treballa més que mai per al foment de l’ús de la llengua catalana. Aquesta cap de setmana, un grup de 500 monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés- s’han trobat a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai.

Un dels principals eixos d’acció que s’ha marcat aquesta fundació és «reforçar la contribució del foment de la llengua i la cultura catalana que es fa en les activitats de lleure educatiu». «En aquesta línia -segons expliquen fonts de l’entitat-, els centres i grups d’esplai vinculats al MCECC- Fundació Pere Tarrés s’han compromès a incrementar les accions de promoció i ús de la llengua catalana com un element de cohesió social».

Els responsables de l’entitat consideren que «les activitats de lleure educatiu són un espai essencial per a l’aprenentatge dels infants, adolescents i joves on adquireixen nous valors i coneixements en un entorn lúdic alhora que milloren les seves competències acadèmiques a través de conviure i compartir amb persones molt diverses».

La fundació Pere Tarrés, però el món dels moviments d’esplai en general, reclamen aquest paper educatiu del món del lleure. En aquest context, segons expliquen fonts de la Fundació, els centres i clubs d’esplai del MCECC-Fundació Pere Tarrés tenen com a llengua vehicular el català, fet que incrementa l’ús del català en els entorns educatius informals i lúdics que es produeixen fora de l’aula.

«Com entitat que treballem al territori -afirmen-, el foment del català és prioritari per a nosaltres i entenem que és una eina de cohesió i inclusió social. Creiem que el lleure educatiu és essencial per promocionar l’ús del català».