Igualada portarà a terme aquest estiu l’asfaltatge d’una superfície global de 20.500m2, amb una inversió de 600.000 euros. Són les xifres d’una campanya de renovació del ferm de carrers que ahir va presentar el regidor de Mobilitat, Miquel Vives, i que s’iniciarà a la segona meitat del mes de juliol aprofitant disminució de la circulació i l’activitat a la ciutat. Vives va detallar que «la campanya d’aquest any dona continuïtat al pla d’asfaltatges que impulsa l’Ajuntament amb la voluntat de tenir el ferm dels vials públics en bon estat». El pla inclou l’asfaltatge de l’avinguda de Barcelona des de la Carretera de Manresa fins al carrer de Sant Josep; i el carrer de Santa Teresa, des del de Sant Francesc d’Assís fins al de Florenci Valls.

També s’actuarà a diversos trams del Passeig Verdaguer on ja es va intervenir l’any 2020. S’asfaltarà a la vorera nord els trams entre el carrer de Lleida i el de Sant Josep; i el tram entre el carrer de Sant Josep i la plaça de Catalunya al Carrer de Santa Caterina. Pel que fa a la vorera sud, s’asfaltaran els trams entre la plaça i el carrer de Santa Caterina, i el tram entre el carrer d’Òdena i el de Lleida.

El regidor Miquel Vives va posar en relleu que els asfaltatges del passeig Verdaguer estan coordinats amb l’actuació que es durà a terme als carrers de Cardenal Vives i de Misericòrdia per la connexió d’Igualada amb la Ronda Sud. Aquests carrers tindran noves voreres, doble sentit i nou semàfor a la cantonada entre el Passeig i el Carrer de Cardenal Vives. Un canvi important que suposarà, segons va detallar el regidor, «una millor circulació més efectiva, competitiva i sostenible».