Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada (que és a l’oposició a l’Ajuntament) ha demanat a l’equip de govern de Junts que prengui mesures per rebaixar el rebut de l’impost sobre béns i immobles (IBI), ja que assegura que el consistori de la capital de l’Anoia cobra "l’IBI més car de Catalunya". Un fet que, segons els republicans, no es tradueix en "més i millor serveis respecte a les altres ciutats mitjanes de Catalunya, totes elles amb impostos més baixos".

Per aquest motiu, Esquerra proposa una rebaixa de l’IBI per fer-lo "progressiu", de tal manera que "qui té més, paga més, i qui té menys, paga menys". Els republicans asseguren que "totes les altres ciutats com Igualada tenen uns impostos municipals més baixos que els nostres. Si ells ho poden fer, per què a Igualada no?".

Entre altres mesures, ERC proposa fer una rebaixa de l’IBI per a aquells propietaris que vulguin rehabilitar els seus pisos en cas que estiguin buits i/o degradats. D’aquesta manera, argumenten els republicans, mobilitzarien el parc d’habitatge buit de la ciutat i alhora incentivarien a rehabilitar els pisos que es trobin en mal estat.

Segons Esquerra, el rebut de l’impost sobre béns immobles "castiga" les famílies igualadines ja que, diuen, tenen unes despeses municipals "molt més altes, les més altes de Catalunya", i asseguren que, "a més a més, davant l’augment desenfrenat de preus i del cost de la vida, tothom està perdent poder adquisitiu". Per aquest motiu demana a l’Ajuntament que "tingui sensibilitat" davant les famílies igualadines que "tenen molts problemes per fer front al rebut de l’IBI més car de Catalunya".

De fet, apunten que "hi ha ciutats que han reduït més el deute, que han invertit més i que han cobrat menys impostos. Això sí que és una gestió eficient i diligent dels recursos públics".

També afirmen que "el govern és a la cua dels serveis socials, és una de les ciutats mitjanes que destinen menys recursos per la lluita contra la pobresa energètica" i que, per tant, "hi ha moltes famílies que necessiten suport de l’administració davant la crisi energètica i de preus que està patint Europa".