Regió7

Regió7

L'alcalde d'Igualada reclama garanties de compliment en la construcció de la nova estació de FGC

Marc Castells es mostra prudent a l'hora de preveure una obra molt transformadora per a la ciutat, que tindrà dos anys de durada

L'alcalde Castells mostra la traça i l'espai d'intervenció per fer la nova estació i suprimir un pas a nivell Aj Igualada

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, considera que la publicació de l’«Estudi Informatiu del projecte de supressió del pas a nivell, integració urbana i ampliació de la estació» és «un gran pas» que «donarà resposta a una demanda llargament reclamada per la ciutat suprimint el pas a nivell de l’estació». Castells, però, retreu al govern de la Generalitat que ara formen ERC i Junts, els reiterats incompliments a l’hora de fer les obres. «Cal que l’executi tal i com es contempla ja que històricament s’han fet anuncis similars que no s’han realitzat», ha etzivat Castells.

 Castells ha afegit que en l’actual projecte «s’ha avançat més que mai, hi ha el finançament per executar-lo reservat per aquesta obra i sembla que serà la definitiva», però no les té totes.

L’estudi de la supressió del pas a nivell proposa el soterrament de la via, modificant la rasant actual i iniciant la cobertura del túnel fins la nova estació d’Igualada que serà soterrada, accessible i estarà ubicada al mateix punt que l’actual. Aquesta important actuació, que suposarà dos anys d’obres, permetrà guanyar un espai públic en superfície que fins ara ocupa la infraestructura ferroviària actual.

L’objectiu principal, amb el què han treballat els paisatgistes de l’empresa Batlle i Roig, és el de donar la continuïtat al passeig de Jacint Verdaguer més enllà a l’avinguda de Pau Casals al mateix temps que s’incorporen a l’espai públic els elements superficials de la nova estació ferroviària.

Una altra de les importants millores d’aquest projecte és la creació d’un aparcament soterrat en dos nivells amb 325 places per vehicles i un espai d’estacionament segur per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Castells destaca que aquesta nova zona d’estacionament «serà àmpliament usada ja que donarà servei a l’estació alhora que també al Centre d’Atenció Primària del Passeig i a l’edifici de la Policia Local que suposen un pol d’activitat molt important a la ciutat».

El projecte vol promoure la intermodalitat amb altres mitjans de transport i reforça la integració amb l’estació d’autobusos per facilitar les connexions entre les diferents línies de transport públic que donen servei a Igualada i a la Conca d’Òdena.

Castells també s’ha mostrat partidari de mantenir la línia de FGC fins a Barcelona. Una hipotètica retallada de la línia i que acabés a Martorell «no es produirà mentre jo sigui alcalde d’Igualada, ha afirmat.

Compartir l'article

stats