Almenys tres persones van resultar ferides de gravetat en l’accident d’un autocar, ahir al vespre a Rubió, a la comarca de l’Anoia. Segons el balanç provisional d’anit, un mínim de 14 persones més van resultar ferides de poca gravetat, segons el balanç provisional facilitat per Protecció Civil.

L’accident va tenir lloc cap 3/4 de 7 del vespre quan l’autocar en el qual viatjaven 47 persones, totes procedents de Madrid i Sòria, va bolcar en un revolt. El sinistre va tenir lloc en un camí que uneix la carretera BV-1037 amb Ca l’Alzina, un espai de celebracions on els passatgers d’aquest i d’un segon autocar havien d’assistir a un casament, segons va explicar l’alcalde de Rubió, Miquel Archela. En declaracions a Catalunya Ràdio, l’alcalde també va descartar l’excés de velocitat com a causa de l’accident i va assegurar que es tracta d’un camí «complicat».

Segons van informar Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar un ferit greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron, un al de Bellvitge i un altre al Parc Taulí de Sabadell.

Pel que fa als ferits de menor gravetat que van ser traslladats a hospitals, Protecció Civil va detallar que sis persones en estat menys greu i dues en estat lleu van ser traslladades a l’Hospital d’Igualada i tres que estaven en estat menys greu i tres amb pronòstic lleu van ser evacuades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

El cap d’intervenció dels Bombers de la Generalitat, Enric Pous, va explicar que el cos es va encarregar de controlar l’evacuació; estabilitzar l’autocar, «que en un primer moment estava inestable i suposava un risc», i després es va començar a excarcerar les persones que havien quedat dins el vehicle «per un atrapament físic de les extremitats».

A més, un equip d’atenció psicològica del SEM i de Creu Roja de Catalunya feien l’acompanyament dels afectats. L’Ajuntament de Rubió va obrir un espai d’acollida per a les persones afectades il·leses i familiars al restaurant del Castell de Rubió, on estava previst que s’hi traslladessin els passatgers del segon autocar.

L’emergència va mobilitzar 28 dotacions terrestres i un helicòpter de Bombers, a les quals també s’hi van sumar 20 dotacions i tres helicòpters més del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Entre els efectius de Bombers hi ha el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup Operatiu de Suport (GORDO).