La cinquena edició de l’Agro Alta Segarra que aquest matí era previst que inaugurés la consellera d’Acció Climàtica, Alimantacií i Agenda Rural, Teresa Jordà, estrena ubicació, a l’esplanada de terra situada a la carretera Llarga i realitzarà les ponències per a professionals al Casal de Calaf.

Aquest 2022 la fira mantindrà la seva essència i serà un esdeveniment «professional i dinàmic, amb exhibicions tècniques de maquinària, un ampli espai dedicat a productes i serveis per a la pagesia i dues jornades de ponències per a professionals», segons els organitzadors.

La consellera Teresa Jordà serà qui donarà el tret de sortida a l’Agro Alta Segarra, avui, 2 de setembre, a les 9. 30 h, durant la jornada tècnica Recomex 2022 destinada als resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern organitzades pel Departament d’Acció Climàtica i l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries).

Demà al matí hi ha prevista una segona jornada formativa a càrrec de l’Escola Agrària de Tàrrega, Maquinària Solà i Tallers Bascompte dedicada als equips per aplicació variable en agricultura de precisió.

D’altra banda, una de les principals diferències amb altres fires agrícoles de Catalunya, i el que la fa única, és el protagonisme de les màquines en moviment i treballant, un fet que han valorat els visitants de la mostra d’altres anys. L’espai per a demostracions és un dels llocs destacats.