Igualada muntarà recorreguts pel barri antic de la ciutat. Es tracta d’un projecte que l’Ajuntament du a terme en col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni i que es va presentar ahir al nou alberg de Cal Maco. La idea, jugant amb el nom del barri adober d’Igualada, durà el nom de RECorreguts i es posa en marxa aquest cap de setmana en el marc de les Jornades de Patrimoni.

RECorreguts ha de ser un marc per organitzar activitats i recorreguts en el barri del Rec i acostar al gran públic l’atractiu d’aquest conjunt arquitectònic declarat Patrimoni Industrial de Catalunya. En la presentació que es va fer ahir hi van participar la directora general de l’AgènciaCatalana del Patrimoni Cultural, Sònia Hernàndez; el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps i el regidor de Turisme, Jordi Marcè.

El projecte RECorreguts proposa divulgar el valor patrimonial del barri del Rec d’Igualada a través d’uns recursos i materials de difusió accessibles i per a tots els públics. Es fa un mapa-guia amb una selecció dels elements patrimonials més destacats perpoder fer unes rutes autoguiades pel barri. Aquest imprès estarà disponible a la nova oficina de turisme de Cal Maco; i al Museu de la Pell d’Igualada. També es presentaran un resum de 28 punts patrimonials, d’interès arquitectònic, paisatgístic o cultural. S’ha editat en quatre idiomes i amb una tirada de 1.000 exemplars en català i 1.500 en castellà, francès i anglès. I també es fa un web del barri. a Pell serà el gestor dels continguts de la web.

Un vídeo promocional del barri del Rec que es projectarà en una pantalla instal·lada a l’oficina de turisme de Cal Maco i al Museu de la Pell. El regidor Jordi Marcè destaca que les activitats han de ser un patrimoni del nou alberg de cal Maco, com a eina de dinamització de l’equipament i del barri.