28 de gener de 2010
28.01.2010
Regió7

Pere Masana: "cal que, si es fa una comarca, sigui viable"

"La realitat administrativa no és d'una comarca a l'Alta Anoia o Alta Segarra, però els municipis ja funcionem amb una cohesió pròpia"

28.01.2010 | 01:00
Pere Masana, director del consorci

El director del Consorci Turístic de l'Alta Anoia, Pere Masana, acostuma a recórrer el territori català explicant les bondats de visitar el nord de la comarca, que té en el turisme rural un dels puntals de la seva economia. "La realitat administrativa no és d'una comarca a l'Alta Anoia o Alta Segarra, però els municipis ja funcionem amb una cohesió pròpia". Admet també que els municipis que serien de la Baixa Anoia tendeixen "més cap al Penedès". Al nord, "hi ha una singularitat clara que ens diferencia d'Igualada". No obstant, Masana pensa que "com a Consorci no volem entrar en aquesta polèmica perquè cal estar segurs que es canvia per millorar".
"Ha de circular la informació, no augmentar les administracions", opina Masana, que creu que "més al fons de la qüestió de les comarques hi ha el tema de les vegueries. I si les vegueries han de venir sense suprimir res més, malament". Troba lògic que els municipis de la zona que no volen anar al Penedès donin suport a la creació d'una comarca. Una comarca a la qual "s'haurien de sumar poblacions" dels límits del Bages o la Segarra per fer-la viable. Sobretot, veu perillós i un "contrasentit" fer una comarca petita, "sense massa territorial suficient". "Cal que una nova comarca signifiqui millors serveis i més eficiència", i pensa que probablement "s'ha obert la caixa dels trons". "L'administració ha de ser més senzilla i no complicar-se perquè sí amb noves formes", conclou.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook