L'Ajuntament de Martorell té previst inaugurar el remodelat edifici de l'Ateneu de Can Carreras el proper 25 de juliol amb motiu de les festes del barri. De moment, els treballs de reconstrucció i rehabilitació continuen en diferents parts del futur equipament cultural, el qual disposarà d'una sala polivalent que es podrà utilitzar com a espai de bar i restauració i, al mateix temps, podrà esdevenir una sala polivalent per fer-hi concerts o espectacles teatrals de petit format gràcies al seu escenari i a la instal·lació d'unes grades plegables.

Els treballs que s'han fet per reobrir anys després de l'esfondrament d'una part del sostre i deteriorament de l'Ateneu han consistit en la rehabilitació total de la façana exterior i els tancaments primaris, la instal·lació d'ascensors i més serveis, juntament amb el condicionament de tot l'interior de les instal·lacions i l'adequació de l'entorn del nou equipament, on s'està construint un espai obert per als veïns com és una plaça que ha de comunicar, en un futur, el barri de Can Carreras amb l'aparcament del vapor amb una passarel·la per a vianants que ha de substituir l'actual pas de la palanca, que es destrueix quan el riu Anoia baixa amb força, segons han informat des del consistori martorellenc.

L'alcalde, Salvador Esteve, ha explicat que els retards a l'hora d'estrenar aquest equipament cultural es deuen a "la complexitat de l'obra, ja que s'ha hagut de remodelar gairebé tot l'edifici perquè estava molt malmès a causa del pas del temps i de l'esfondrament de la teulada. A més a més, a mesura que anaven avançant les obres ens hem anat trobant amb nous imprevistos que han dificultat la feina, com és el cas que s'ha hagut de reconstruir tot el soterrani perquè estava en males condicions. Realment està sent una obra molt laboriosa, tot i que l'edifici de l'Ateneu està quedant molt bonic en conservar l'estil que tenia". Esteve ha afegit que ara les obres, que van començar a final del 2009, han entrat a la fase final, i d'aquí a l'estiu tot quedarà enllestit, tant els interiors com els exteriors de l'edifici.

Quan s'obri l'Ateneu, aquest serà diferent del que recordaran els martorellencs, ja que disposarà de més espais. A la coberta hi haurà una terrassa, a la planta baixa dues sales polivalents i el vestíbul, i a la planta inferior una altra sala polivalent. És previst que s'inclogui un servei de bar i/o de restauració i que una de les sales polivalents pugui disposar de la funció de teatre de petit format, amb capacitat per a una cinquantena de persones per mitjà d'una graderia retràctil. També hi haurà un espai independent per als socis de l'Ateneu.

D'altra banda, el regidor de Joventut, Albert Fernández, va explicar recentment que s'està redactant el Pla d'Usos per definir quines activitats i entitats allotjarà aquest nou equipament cultural de Martorell, ja que des del consistori sempre han dit que l'Ateneu estarà al servei de tot el poble independentment de la franja d'edat de les persones, però especialment als del barri de Can Carreras.